במחקר נוסף, מטעם הרשת החברתית המקצועית LinkedIn, נמצא כי כשני-שליש ממנהלי הגיוס כלל אינם מודדים את איכותם והצלחתם של הגיוסים שביצעו, ו-63% מהנשאלים אף העידו כי ארגונם עדיין אינו עושה מספיק שימוש בכלים טכנולוגיים, כחלק מתהליך גיוס העובדים. נתונים אלו מלמדים דווקא על מגמה של שינוי תודעתי בקרב אנשי המקצוע האמונים על הגיוס, ומכירים בכך ש-‘אפשר אחרת’.
לדברי נוסבוים, בשנה האחרונה המעסיקים מודעים יותר לאתגרי הגיוס, וגם לכך שכיום קיימים בשוק פתרונות מבוססי טכנולוגיה אשר יכולים לשנות את המצב באופן משמעותי: “שילוב של תוכנות בתהליך מיון המועמדים לעבודה, היה בעבר משהו שנגיש רק לארגונים גדולים. התוכנות היו יקרות מאד, הן התמקדו במיון ראשוני בלבד, וגם התאפיינו בחוסר גמישות והתאמה לנישות ענפיות ספציפיות. כיום המצב שונה. מעסיקים ממדינות שונות בעולם יכולים להשתמש בתוכנה חיצונית, המסייעת במיון המועמדים בשלבים המתקדמים יותר. זה לא משנה אם מדובר בארגון המעסיק מאות עובדים, או במשרד קטן שמעסיק עובדים ספורים. מערכות אבחון כמו Veritas אשר זמינות בישראל, משנות את תהליך הגיוס מיסודו. מי שמתקדם ומשלב אמצעים של אבחון דיגיטלי, מסוגל לבדוק בצורה יעילה, מהירה וחסכונית עשרות ואפילו מאות עובדים, ולמצוא את העובדים הכי מתאימים והכי אמינים.
כלי אבחון דיגיטליים המשולבים בתהליך מיון המועמדים למשרה מייצגים במידה רבה חלק מעתיד תהליכי הגיוס, בעודם תורמים לצמצום תחלופת עובדים ולגיוס מיטבי של כוח האדם. ככלות הכל, כלים אלו מתאימים לא רק למעסיקים, אלא גם למנטליות של העובד העתידי – זה אשר שמע על המשרה באחד מערוצי דיגיטל, הגיש מועמדות בדיגיטל, ומתנהל בדיגיטל ביומיום שלו, בעודו מורגל לתהליכים מהירים ומדויקים.