הליכי עבודה רבים שינו את פניהם ללא היכר במהלך השנים האחרונות.
האופן שבו אנו מגייסים מועמדים לעבודה, השתנה לחלוטין מהאופן בו גייסנו מועמדים לפני כעשור.
היום, ניתן לקבל החלטות מבוססות ומדויקות, עוד לפני שפגשנו את המועמד. ניתן להבין מראש, טרום הגיוס, מהו הרכב המועמדים, מהן נקודות החוזק והחולשה, מה צריך לפתח, מה צריך להעצים בהם.
אבחון מקוון, מעניק לארגון המגייס את היכולת לגייס מדויק ומותאם לעולם העבודה, תוך חסכון בזמן ובמשאבים יקרים.
במאמר זה, נדון ביכולת להבטיח קבלת החלטות גיוסיות מדויקות ומבוססות, גם כשהאבחון כולו מנהול מרחוק, ללא מפגש פרונטלי עם המועמדים והמועמדות, וכן נציע טיפים והמלצות למקסום תהליך האבחון המקוון.
מה הם מבחני און ליין למועמדים?
מבחני אונליין למועמדים לעבודה הנם כלים אבחוניים מקוונים, אשר מנבאים את מידת ההתאמה של המועמדים לתפקיד ולארגון עבורו הם מתמיינים, וזאת באופן מהיר ויעיל.
המבחנים כוללים מגוון שאלות ומשימות אבחוניות הבוחנות את התאמת המועמדים לתפקיד ולארגון במגוון תחומים: כישורי חשיבה, אישיות ואמינות.
יתרונות האבחון המקוון
1. זמינות ונוחות
לאור כך שהמבחנים מקוונים, המועמדים יכולים לבצעם מכל מקום ובכל זמן. היכולת להיבחן מהמקום המוכר, מאזור הנוחות, תורמת לתחושת נינוחות ומפחיתה חרדות ועמימות, ובכך מעודדת אותנטיות, ומאפשרת למועמדים ולמועמדות להביא את עצמם לידי ביטוי בצורה נאותה, ובכך להגיע לתוצאות טובות יותר באבחון.
2. חיסכון בזמן ובמשאבים
התהליך מהיר וחלק יותר. לא צריך לתאם או לקבוע מראש עם המועמדים. שולחים לינק, וכאשר האבחון מסתיים תוצאותיו מופקות באופן מיידי בדוח הסיכום. מספר גורמים שונים בארגון יכולים להתרשם מהמועמד בו זמנית, מבלי לתאם או לקבוע מראש.
3. הוגנות וסטנדרטיזציה
המבחנים הממוחשבים מייצרים תהליך אחיד ואובייקטיבי. כלי האבחון בודקים כישרים ויכולות בהתאם לתפקיד עבורו מגייסים, והם "עיוורים" לגיל המועמדים, למגדר, למוצא וכו'. כל המועמדים נבחנים באותם הכלים באותו התהליך, ובכך התהליך הוגן יותר, שיוויוני יותר וסטנדרטי עם מינימום הטיות. זאת, בניגוד לריאיון פרונטלי שמוגדר ככלי האבחון המוטה ביותר.
4. התאמה אישית
ניתן להתאים את המבחנים לדרישות הספציפיות של כל תפקיד וארגון. כך ניתן לוודא שהמבחנים משקפים בצורה המדויקת ביותר את הכישורים הנדרשים לתפקיד.
כיצד להשתמש במבחני און ליין בצורה מיטבית?
1.בחירת המבחנים המתאימים
מדובר בשלב קריטי בתהליך האבחון. יש לבחור במבחנים שמתאימים לתחום העיסוק ולתפקידי עבורו מגייסים. חשוב לוודא כי המבחנים כוללים שאלות ומשימות רלוונטיות לעולם התוכן, אשר יבחנו את הכישורים הספציפיים הנדרשים להצלחה בתפקיד.
2. הכנת המועמדים
יש להודיע למועמדים מראש על קיום המבחנים ולהסביר את מטרתם. מומלץ לספק למועמדים מידע והנחיות לגבי אופן ההכנה למבחן, כולל דוגמאות לשאלות וסוגי משימות שהם עשויים להיתקל בהם.
3. שימוש בכלים טכנולוגיים מתקדמים
יש לוודא שהמבחנים מתבצעים בפלטפורמות מאובטחות ומתקדמות המאפשרות מעקב אחרי התקדמות המועמדים וביצועיהם. פלטפורמות אלו יכולות לכלול תכונות כמו ניטור בזמן אמת, מנגנוני זיהוי מועדפים וכלים למניעת הונאה ולשמירה על טוהר הבחינות.
4. ניתוח תוצאות המבחנים
לאחר סיום המבחנים, יש לנתח את התוצאות באופן מעמיק ולהשתמש במידע זה לצורך קבלת החלטות גיוס מושכלות. יש להתייחס לכל פרמטר שנבדק ולהשוות בין המועמדים לפי קריטריונים אובייקטיבים. ניתן להשוות גם בבנצ'מארק בין תוצאות המועמדים בהשוואה למועמדים אחרים בארגון, למועמדים אחרים בתעשייה ואף למועמדים אחרים בתעשיות השונות. כך ניתן לקבל את המועמדים המתאימים ביותר, ולהחליט האם רוצים את הטוב ביותר, המתאים ביותר- או אפילו את מי שיצריך הרבה עבודה על מנת שיתאים לתפקיד ולארגון.
5. שילוב מבחנים נוספים
מלבד המבחנים האון ליין, ניתן לשלב כלים נוספים כמו ראיונות וידאו און ליין, מבחנים קבוצתיים ומבדקים נוספים להערכת התאמת המועמדים לתפקיד. שילוב זה יכול להעניק תמונה רחבה ומקיפה יותר של המועמדים ולסייע בקבלת החלטות גיוס מדויקת יותר.
טיפים לשימוש מוצלח במבחני און ליין
- קביעת קריטריונים ברורים להערכה
יש להגדיר מראש את הקריטריונים שעל פיהם תיבחן הצלחת המועמדים במבחנים. קריטריונים אלו צריכים להיות מותאמים לתפקיד ולכישורים הנדרשים. - יצירת סביבה נוחה למועמדים
חשוב לוודא שהמועמדים מרגישים בנוח בזמן המבחנים. יש לספק להם הנחיות ברורות ולהסביר את תהליך המבחן בצורה מפורטת. סביבה נוחה תסייע למועמדים להציג את יכולותיהם בצורה המיטבית. - שימוש במבחנים דינמיים ומגוונים
כדי לקבל תמונה מקיפה על המועמדים, יש להשתמש במבחנים דינמיים הכוללים מגוון שאלות ומשימות. מבחנים אלו יכולים לכלול שאלות רבות-ברירה, שאלות פתוחות, משימות סימולציה ועוד. - מתן משוב למועמדים
לאחר סיום המבחנים, מומלץ לספק למועמדים משוב על ביצועיהם. משוב זה יכול לכלול הערכה על הכישורים שהופגנו, נקודות חוזק ונקודות לשיפור. מתן משוב יכול לסייע למועמדים להבין את תהליך הגיוס ולהתכונן טוב יותר להמשך התהליך. - עדכון מתמיד של המבחנים
יש לעדכן את המבחנים באופן קבוע כדי לוודא שהם משקפים את הדרישות המשתנות של השוק ושל המשרות הפתוחות. עדכון זה יכול לכלול הוספת שאלות חדשות, שיפור הנחיות, והתאמת המבחנים לטכנולוגיות ולכלים חדשים.
סיכום
מבחני און ליין למועמדים הם כלי יעיל ואמין להבטחת גיוס איכותי מרחוק. בשימוש נכון ומיטבי בכלי זה, ניתן לייעל את תהליך הגיוס, לחסוך בזמן ובמשאבים ולהבטיח בחירת מועמדים המתאימים ביותר לתפקידים המוצעים.
בעזרת טיפים והמלצות אלו, תוכלו לנהל תהליך גיוס מקצועי ומוצלח שישרת את צרכי הארגון שלכם בצורה הטובה ביותר. בנוסף, חשוב לזכור כי השימוש במבחני מיון ממוחשבים מרחוק הוא חלק מתהליך גיוס כולל שכולל גם ראיון אישי והערכות נוספות. כך ניתן להבטיח תמונה רחבה ומדויקת יותר של המועמדים ולהגיע להחלטות גיוס מושכלות.