מתוך הרצאתו של נמרוד בצר, מנכ"ל אדם מילא בוועידה ה-20 לניהול משאבי אנוש
מניסיוננו העשיר בתחום ה-HR בארץ ובעולם, אנו מוצאים כי המקום שניתן לבכירים בתחום ה-HR בארגונים, איננו זהה למקום אותו מקבלות המחלקות האחרות.
בנוסף- מעטים המנכ"לים בארגונים, אשר צמחו והגיעו מתחום ה-HR.
למה?
בעידן כלכלת הידע בו אנו חיים, ברור לכולנו כי הנכס המשמעותי והחשוב ביותר לכל ארגון- הוא האנשים שבו. הטאלנטים שבו. כמנהלים, אנו מודעים לכך ומנהלים משאים ומתנים רבים כדי לגייס (ולהשאיר) את הכישרונות הטובים ביותר, אצלנו. האמירה הזו נכונה לכל תחומי החיים: כדי לראות הצלחה, צריך אנשים טובים שיניעו אותה.
מדוע אלה האמונים על הנכס החשוב ביותר בארגון, אינם נתפסים באותו האופן כמו שאר המחלקות- כספים, מכירות, שיווק?
הרבה נכתב ונאמר על שפת ה-HR. על השימוש במונחים "רכים", כמו "פיתוח", "רווחה" ועוד. מונחים אלה אינם מתכתבים עם האסטרטגיה העסקית של הארגון באופן ישיר. הם תמיד נמצאים "ליד".
היסטורית, הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי תמיד יכולנו למדוד מספרים, מכירות, שיווק וכו'. אנשים- הם דבר מורכב למדידה. לא תמיד ידענו לשים את האצבע על מיקומו של עובד זה או אחר ביחס לעובדים האחרים בארגון, בטח שלא בשוק אליו אנו משתייכים. ההתנהלות של אנשי ה-HR מתבססת בעיקר על "תחושות", "ביצועים" ושלל מונחים אחרים אותם כמעט ולא ניתן למדוד.
המהפכה הטכנולוגית אותה אנו חווים היום, חורשת חריש עמוק בכל תחומי החיים.
בין היתר, היא מאפשרת לנו- אנשי ה-HR להתחיל לדבר בנתונים. לא רק במספרים, אלא בנתונים, ברי השוואה- אשר מצביעים על קורלציות חשובות, על הקשרים קריטיים , על מדידת והשוואת כישורי ואיכות אנשי הארגון לכישורי ואיכות עובדים בארגונים אחרים באותה תעשיה, ובעיקר עוזרים לנו לדבר בפעם הראשונה באמת, בשפת הביזנס.
בשפה ה"קשה", אשר יודעת לשפוך אור על המידה בה עובד כזה או אחר תורם להצלחה העסקית של הארגון. עד כמה כישוריו ויכולותיו מגדילים את שורת הרווח שלנו. האם כישורי ויכולות העובדים שלנו גבוהים או נמוכים מהממוצע בתעשיה, מה הנתונים המשותפים לאנשים המצליחים בארגון שלנו, עד כמה הגדרת התפקיד אותה אנחנו מפרסמים בלוחות הדרושים, ברשתות החברתיות אכן תואמת את מה שאנחנו באמת מחפשים במועמדים שלנו.
העולם עובר לדבר בדאטה. גם אצלנו, בתוך המחלקות ל-HR, חייב להיות דאטה אנליסט, אשר עיקר עבודתו היא לבדוק את הנתונים השונים ולנתחם בהתאם לאסטרטגיה העסקית של הארגון. הדאטה מאפשרת לנו כמנהלים להביא לשולחן ההנהלה, את המדדים הקריטיים ביותר להצלחת הארגון. לזקק אותם אל מול היעדים ומדדי ההצלחה.
אם לא נרתום את הטכנולוגיה לטובתנו- מישהו אחר ישכיל לעשות זאת. בעיננו, מהפכת הדאטה מעניקה לנו, אנשי ה-HR את היכולת להתחיל ולדבר מדויק וברור- והיא זו שתקבע את מקומנו בשולחן ההנהלה.
אם עדיין לא התחלתם לדבר בנתונים, זה הזמן לעשות זאת https://adam-milo.co.il/veritas
להרצאה המלאה לחצו כאן
