תהליכי ייעוץ ופיתוח ארגוני
פיצוח הקוד הגנטי
- מהן התכונות הנדרשות כדי להצליח בתפקיד?
- מה ניתן ללמוד מהעבר כדי להשתמש בו לגיוס מוצלח בעתיד?
- פיצוח הקוד הגנטי – זיהוי פרופיל ההצלחה של כל תפקיד
- יכולת ניהולית, רגישות, מיומנויות בין-אישיות או יכולות ביצועית – מהן התכונות הנדרשות כדי להצליח בתפקיד מסוים?
במרבית הארגונים מקובל לנתח את מהות התפקיד על פי תחומי האחריות העיקריים בו ולשרטט את מכלול הכשרים והתכונות הנדרשים לכך. פרופיל זה מוכתב במידה רבה על ידי תפיסתו של המנהל הישיר ועל ידי הידע של גורמי משאבי האנוש בארגון. מנהל הנוטה להעדיף תכונה כגון רגישות יבטא זאת (גם אם לא באופן מודע תמיד) בתהליך המיון והקבלה של עובדים. למרות זאת ייתכן שהתפקיד המדובר מצריך דווקא יכולות אחרות.
פיצוח הקוד הגנטי התפתח ממפגש חוזר עם מצבים של מצוקה ארגונית בנושא איוש משרה מרכזית בארגון או בעקבות תחלופה רבה של עובדים בתפקיד מסוים. במצבים אלה מתעורר לא אחת החשד כי הכשל נובע מהגדרת תפקיד שגויה. פיצוח הקוד הגנטי הוא תהליך שנועד לזהות ולזקק את האלמנטים המרכזיים בתפקיד ואת התשוקה העיקרית המניעה אנשים המצליחים בתפקיד מסוים. לשם כך נבנתה מתודולוגיה חדשה וייחודית – פיצוח הקוד הגנטי.
תהליך פיצוח הקוד הגנטי
- שלב א' – מצטיינים יותר ופחות הארגון בוחר עשרה עובדים שלהגדרתו הם מצטיינים בתפקידם ועשרה נוספים שמוגדרים כפחות מצליחים או כאלו שעזבו את התפקיד.
- שלב ב' – ראיונות עומק פסיכולוגים המיומנים בראיונות עומק ובאבחון אישיותי מראיינים בהרחבה כל אחד מהעובדים שנבחרו בשתי הקבוצות.
- שלב ג' – הרכבת הפרופיל מתבצע "סיעור מוחות" קבוצתי של הפסיכולוגים המראיינים יחד עם פסיכולוגים בכירים, במטרה לאפיין את המכנים המשותפים לכל אחת מהקבוצות.