בתהליכי ה-HR של ימינו, אבחון מועמדים וניהול סיכונים בתהליכי הגיוס הולכים יד ביד, והם מהווים נדבך משמעותי בהצלחתו העסקית של הארגון.
השינויים המהירים בעולם העבודה, מחייבים את הארגונים לשכלל ולייעל את שיטות האבחון ולהטמיע בתהליך הגיוס ניהול סיכונים יעיל.
מטרת מאמר זה, הנה להציג את חשיבות הנושאים הללו ולהציג מתודולוגיות שונות לייעול ולשיפור תהליכי הגיוס בעידן הדיגיטלי.
מדוע חשוב לאבחן מועמדים, ולנהל סיכונים בתהליך הגיוס?
אבחון מועמדים ובדיקת מידת התאמתם לתפקיד ולארגון הנו שלב קריטי בתהליך הגיוס, והוא מהלך אשר יכול לתרום משמעותית להצלחתו. תהליך זה מאפשר לארגון לבחור במועמדים המתאימים ביותר וזאת על מנת להפחית טעויות גיוס יקרות, לצמצם בעלויות הגיוס, ולשפר תהליכים פנים ארגוניים.
מבחני האמינות, מעניקים את היכולת לנהל נכון את הסיכונים הכרוכים בגיוס המועמדים והמועמדות, ואף בניהול סיכונים פנים ארגוניים.
חיבור ה-HR לליבה העסקית של הארגון
היום, תפקיד ה-HR בארגון הוא לא רק לגייס ולדאוג לרווחה או לזכויות העובדים. היום, תפקיד ה-HR הוא להוות שותף עסקי לארגון ולהביא ערך שישפר את ביצועי הארגון, ויגדיל את שורת הרווח.
יש קשר ברור מאוד בין העובדים שבארגון לבין התפתחותו העסקית והצלחתו של הארגון. ניהול נכון, ותרבות ארגונית טובה תשפיע לחיוב על המוטיבציה ועל תפוקתם של העובדים.
תפקיד ה-HR כיום, הוא לנהל את האנשים בארגון באוריינטציה עסקית: לייצר לכל יחידה עסקית פתרונות המותאמים לה ולנהל תהליכי גיוס באופן אופטימלי ואחראי.
לשם כך, קיימות מספר מתודולוגיות שונות לאבחון:
- אבחון פסיכולוגי קלאסי: משתמש בכלים כמו מבחני אישיות וראיונות עומק.
- אבחון מבוסס נתונים: מתבסס על ניתוח נתונים ואלגוריתמים לניבוי הצלחה בתפקיד.
- אבחון התנהגותי: מתמקד בבחינת ההתנהגויות והכישורים של המועמד בסיטואציות אמתיות או מדומות.
כל מתודולוגיה מציעה יתרונות וחסרונות. אבחון פסיכולוגי קלאסי מעניק תובנות מעמיקות אך דורש זמן ומשאבים רבים. אבחון מבוסס נתונים מספק תוצאות מהירות ומדויקות, אך מצריך מערכות מתקדמות וידע טכני. אבחון התנהגותי משלב בין היתרונות של שתי השיטות הקודמות, אך עשוי להיות מאתגר ליישום בסקאלה רחבה.
ניהול סיכונים בתהליכי הגיוס בעידן הדיגיטלי:
ניהול סיכונים בעידן הדיגיטלי מחייב שימוש בכלים וטכנולוגיות מתקדמות לניטור ואנליזה של איומים פוטנציאליים. מערכות המידע מאפשרות לארגונים לקבל החלטות מבוססות נתונים ולהגיב במהירות לשינויים.
ניתוח נתונים מאפשר לזהות מגמות ולחזות סיכונים לפני התרחשותם. מערכות כמו ה-ATS של אדם מילא מספקות תובנות מבוססות נתונים המאפשרות לארגונים לנהל סיכונים בצורה אפקטיבית יותר.
אז מה היא הדרך היעילה ביותר להטמיע תהליך אבחון ואמינות בארגון?
- הגדרת מטרות ויעדים: להבין מהן המטרות של תהליך האבחון. מה חשוב לנו בתפקיד אליו אנו מגייסים? מה מאפיין את התפקיד הספציפי בארגון שלנו? לדוגמה- מה מייחד אנליסט בארגון Z, אלו תכונות יסייעו לו להצליח בתפקיד ובארגון שלנו?
- בחירת כלים ומערכות מתאימות: לבחור בתהליך המתאים ביותר לצרכי הארגון שלנו- וחשוב לבחור בתהליך פשוט להטמעה, שהדוח שמתקבל בסיומו פשוט ונוח לקריאה, וכן שניתן להעביר אותו בצורה קלה בין גורמים שונים בתוך הארגון.
- יישום והטמעה: להטמיע את התהליכים בשגרה היומית של הארגון.
- ניטור ושיפור מתמיד: באמצעות ה-Kaizen של אדם מילא, למשל, ניתן לבצע היזון חוזר ושיפור מתמיד של תהליך האבחון ע"י עדכון שביעות הרצון מהמועמדים שעברו את תהליך האבחון. וכך, ניתן לשפר ולדייק כל הזמן את התהליך.
סיכום
היישום הנכון של מתודולוגיות אבחון וניהול סיכונים מאפשר לארגונים להבטיח שהמועמדים המתאימים ביותר מתקבלים לעבודה ולהתמודד בצורה יעילה עם איומים ואתגרים. תועלות עסקיות של יישום מתודולוגיות מתקדמות כוללות שיפור בביצועים, הפחתת סיכונים והגברת היעילות הארגונית.